Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja omaa 30-vuotista taivaltaan Oi Suomi! -konsertissa 6.5.2017 Kokkolan Snellman-salissa

Kun itsenäinen Suomi vuonna 1917 kajautti ilmoille ensiparkaisunsa, ajan virrassa kuohui ja myllersi. Melun ja epävarmuuden keskellä nuori kansakunta etsi itseään, yhtenäisyyttään ja paikkaansa maailmassa. Kivutonta se ei ollut, eikä helppoa. Ei kuki onni hallasuolla. Musiikilla oli silloin tärkeä rooli tunteiden tulkkina, kivun kantajana, kansakunnan yhtenäisyyden ja yhteisen tahdon rakentajana. Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa!
Vuonna 2017 ajan virrassa kuohuu j√§lleen, arvaamattomasti ja uhkaavasti. Yh√§ tarvitaan Suomessa rohkeutta, periksi antamattomuutta, yhten√§isyytt√§. Alati soi sielujemme kanteleissa kaihoisa pohjas√§vel. Mutta en√§√§ ei suomalainen vaikene sujuvasti kahdella kielell√§. √Ą√§nemme ja v√§ittelytaitomme olemme l√∂yt√§neet, suukopuisasti kinaamme, puoliamme pid√§mme. Den glider in. Yh√§ tarvitsemme musiikin kielt√§ liitt√§m√§√§n yhteen ne, jotka arki on erottanut. Oi nouse, Suomi, n√§ytit maailmalle!
Oi Suomi -juhlakonsertissa 6.5.2017 Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro soutelee ajan virrassa ja huuhtelee samalla kansallisen musiikkipyykin hohtavan puhtaaksi. Konsertissa kuoroa johtaa Marita Kaakinen ja solistina helisee sopraano Johanna Isokoski.
Konsertissa kuullaan Keski-Pohjanmaan Kamarikuoron Kari Pappiselta ja Marita Kaakiselta tilaamien uusien sekakuoro-teosten kantaesitykset. Luvassa on tuoretta ja jännittävää uutta musiikkia, jota leimaavat kuorolle ominaiseen tapaan hieman vino huumori, sumea logiikka sekä laidasta toiseen leiskuvat suuret tunteet. Konsertin ohjelma heijastaa itsenäisen Suomen taipaletta ja on samalla läpileikkaus kuoron ohjelmistosta vuosien varrelta. Konsertin säveltäjänimiä ovat Granbacka, Kaakinen, Kostiainen, Kuula, Mårtenson, Mäntyjärvi, Palmgren, Pappinen, Porvari, Rautavaara, Sallinen, Sibelius ja Takolander. Kantaesitysten lisäksi konsertissa kuullaan rakastettujen suomalaisten säveltäjämestareiden teoksia, kunnioitetaan äskettäin edesmenneitä säveltäjiä Einojuhani Rautavaara ja Lasse Mårtenson ja piipahdetaan myös viimesyksyisen Kaikukoppa-kilpailun sävelaarrearkulla.