Kuoro

Mikä kuoro?

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro perustettiin 1987. Kuoron kotipaikka on Kokkola. Laulajia on mukana myös ympäröivästä maakunnasta. Kuorossa on 35 Р50 laulajaa. Laulajat ovat musiikin ammattilaisia, opiskelijoita ja aktiivisia laulunharrastajia. Kuoroa ovat johtaneet Kari Pappinen, Kai Alestalo, Agnes Paraczky ja vuodesta 2002 lähtien Marita Kaakinen.

A cappella ‚Äď musiikin rinnalla t√§rke√§n osan kuoron ohjelmistosta muodostavat kuorolle ja orkesterille s√§velletyt suurteokset. Yhteisty√∂kumppanimme Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa on esitetty mm. Mozartin, Bachin ja H√§ndelin keskeiset teokset. Konserttien kapellimestareina ovat toimineet mm. Juha Kangas, Sakari Oramo, Leif Segerstam, Toni Kaljuste, Risto Joost, Tuomas Hannikainen, Timo Hannula, Juhani Lamminm√§ki, Aapo H√§kkinen, Charles Barbier ja Topi Lehtipuu.

Kuoro on Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien vakiovierailija. Kuoro toimii tiiviissä yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion ja Centrian AMK:n kanssa. Nuorena muusikonuraansa ovat kuoron riveissä aloitelleet mm. Mari Palo, Mia Huhta, Maiju Vaahtoluoto, Henri Uusitalo, Johanna Isokoski, Johanna Lehesvuori ja Kirsi Tunkkari.

Kuka johtaa?

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoroa on johtanut vuodesta 2002 lähtien Marita Kaakinen (s.1976). Hän on kuoronjohtaja ja toimii laulun- ja kuoronjohdon opettajana Keski-pohjanmaan Konservatoriossa ja Keski-pohjanmaan Ammattikorkeakoulussa. Kaakinen on opiskellut kuoronjohtoa Magdolna Spanyin, Heikki Liimolan ja Kari Pappisen johdolla. Keski-Pohjanmaan Kamarikuoron lisäksi Kaakinen johtaa  mm. naiskuoro Merikosken Laulua (Oulu), Kaustisen Hääkuoroa (2024-) ja Jokilaaksojen Oratoriokuoroa.