Kuoro

Mikä kuoro?

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro perustettiin syksyllä 1987, eli alamme olla jo melkein aikuinen joukko. Kuorossa on laulajia pääasiassa Kokkolasta, mutta myös ympäri laajaa Keski-Pohjanmaata. Laulajamäärä vaihtelee ohjelman ja tilanteen mukaan; keskimääräinen koko on noin 35 laulajaa.

Suuri osa laulajista on musiikin ammattilaisia tai pitkälle edenneitä musiikin ja laulun harrastajia ja opiskelijoita.

Kuoro toimii kiinteässä yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion ja Ammattikorkeakoulun Taiteen yksikön kanssa ja on mm. osallistunut moniin näiden oppilaitosten projekteihin.

Kuka johtaa?

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoroa on johtanut vuodesta 2002 lähtien Marita Kaakinen (s.1976). Hän on kuoronjohtaja ja toimii laulun- ja kuoronjohdon opettajana Keski-pohjanmaan Konservatoriossa ja Keski-pohjanmaan Ammattikorkeakoulussa. Kaakinen on opiskellut kuoronjohtoa Magdolna Spanyin, Heikki Liimolan ja Kari Pappisen johdolla. Keski-Pohjanmaan Kamarikuoron lisäksi Kaakinen johtaa naiskuoro Merikosken Laulua (Oulu), Jokilaaksojen Oratoriokuoroa ja Nivalan Oopperakuoroa. Hän laulaa Klemetti-Opiston Kamarikuorossa ja lauluyhtye Naavassa.

Mitä laulaa?

Kamarikuoron tavoitteena on esittää tasokkaasti sellaista musiikkia, jota Keski-Pohjanmaalla ei muuten juuri kuultaisi. Kamarikuoron ohjelmistoon musiikkia keskiajalta nykypäivään, maallista ja hengellistä musiikkia, kansanlaulusovituksia ja viihdesävelmiä, sekakuorolaulun helmiä barokista romantiikkaan, suomalaisia ja kansainvälisiä säveliä…

S√§estyksett√∂m√§n a cappella ‚Äď ohjelmiston rinnalla suuren osan kuoron toiminnasta muodostavat kuorolle ja orkesterille s√§velletyt suurteokset, joita se on vuosien varrella esitt√§nyt t√§rke√§n yhteisty√∂kumppaninsa, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa.