Kuoro

Mikä kuoro?

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro perustettiin syksyllä 1987, eli alamme olla jo melkein aikuinen joukko. Kuorossa on laulajia pääasiassa Kokkolasta, mutta myös ympäri laajaa Keski-Pohjanmaata. Laulajamäärä vaihtelee ohjelman ja tilanteen mukaan; keskimääräinen koko on noin 35 laulajaa.

Suuri osa laulajista on musiikin ammattilaisia tai pitkälle edenneitä musiikin ja laulun harrastajia ja opiskelijoita.

Kuoro toimii kiinteässä yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion ja Centria Ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman kanssa ja on mm. osallistunut moniin näiden oppilaitosten projekteihin.

Kuka johtaa?

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoroa on johtanut vuodesta 2002 lähtien Marita Kaakinen. Hän on kuoronjohtaja ja toimii laulun- ja kuoronjohdon opettajana Keski-pohjanmaan Konservatoriossa ja Centria Ammattikorkeakoulussa.

Yhteisty√∂ Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa on tuonut kuoron “eteen” Suomen ja maailman eturivin kapellimestareita, kuten Juha Kangas, Sakari Oramo, Leif Segerstam, Tony Kaljuste, Aapo H√§kkinen, Tuomas Hannikainen, Risto Joost ja Charles Barbier.

Mitä laulaa?

Kamarikuoron tavoitteena on esittää tasokkaasti sellaista musiikkia, jota Keski-Pohjanmaalla ei muuten juuri kuultaisi. Kamarikuoron ohjelmistoon sisältyy musiikkia keskiajalta nykypäivään. Laulamme maallista ja hengellistä musiikkia, kansanlaulusovituksia ja viihdesävelmiä, sekakuorolaulun helmiä ja uudenpaa kuoromusiikkia. Ohjelmistossamme on  suomalaisia ja kansainvälisiä kuoroklassikoita.

S√§estyksett√∂m√§n a cappella ‚Äď ohjelmiston rinnalla suuren osan kuoron toiminnasta muodostavat kuorolle ja orkesterille s√§velletyt suurteokset, joita se on vuosien varrella esitt√§nyt t√§rke√§n yhteisty√∂kumppaninsa, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Ohjelmistoamme on rikastuttanut my√∂s yhteisty√∂ Lohtajan kirkkomusiikkijuhlien kanssa.